فیلامنت چیست؟ معرفی ۰ تا ۱۰۰ انواع فیلامنت

فیلامنت چیست؟

فیلامنت چیست؟

فیلامنت(FILAMENT) : در دنیای پرینترهای سه بعدی، در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین تکنولوژی موجود، فناوری FDM است. در این روش، مواد اولیه پرینتر جهت چاپ، فیلامنت ها هستند. این فیلامنت‌ها از رشته‌های پلیمری (پلاستیکی) ساخته می‌شوند. فیلامنت در واقع یک رشته ترموپلاستیکی است که انواع گوناگونی دارند و با ذوب شدن آنها می‌توان قطعات متنوع سه بعدی ایجاد کرد. این مواد در رنگ، جنس و ضخامت‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. معمولا قطر فیلامنت ها ۱٫۷۵ میلیمتر یا ۳ میلیمتر بوده که هر کدام مصارف مختلفی دارند. فیلامنت ها بسته به دمای ذوب خود، تغییر حالت می‌دهند و هر کدام از آنها نیازمند درجه حرارت متفاوت جهت انجام فرایند پرینت هستند.

برای خرید پرینتر سه بعدی و خرید قطعات پرینتر سه بعدی می توانید از طریق فروشگاه کافه الکترونیک اقدام نمایید. همچنین در صورت نیاز به مشاوره، کارشناسان ما آماده هستند تا به سوالات شما پاسخ دهند.

انواع-فیلامنت

انواع فیلامنت ها

فیلامنت ها بسته به نوع کاربرد و محل استفاده دارای دسته بندی ها و انواع مختلفی هستند که در اینجا ب صورت مختصر به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

فیلامنت PLA

PLA مخفف واژه Polylactic Acid، یک ماده ترموپلاستیک است که از منابع زیست تخریب‌پذیر و بیوپلاستیک‌ها مانند نیشکر و نشاسته ذرت به دست می‌آید. این ویژگی آن را از سایر فیلامنت‌های موجود در بازار که از مشتقات نفت تولید می‌شوند، متمایز می سازد. PLA معمولاً در دامنه گسترده‌ای از محصولات صنعتی استفاده می‌شود. PLA دارای خواص زیست‌محیطی بوده و به راحتی قابل پرینت است. با این وجود این فیلامنت پرکاربرد و شکننده بوده و در صورت قرار گرفتن مقابل اشعه UV ، فرم خود را از دست خواهد داد. 

برای بررسی دقیق تر فیلامنت PLA و آشنایی با مزایا، معایب و کاربردها می توانید مقاله “فیلامنت PLA چیست” را مطالعه کنید.

ادامه مطلب  فیلامنت PLA: بررسی تخصصی مزایا، معایب و کاربردها

فیلامنت-PLA

فیلامنت ABS

ABS مخفف عبارت Acrylonitrile Butadiene Styrene می‌باشد، دارای دوام بالا و نسبتا سبک است، با این حال نیازمند دمای بالاتری برای چاپ است. این نوع ماده و فیلامنت، ویژگی‌های خاصی از جمله مقاومت در برابر ضربه و سایر آسیب‌ها، و مقاومت در برابر انقباض را داراست. همچنین ABS در برابر حلال‌های خاصی همچون استون و متیل اتیل کتون قابل حل است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد فیلامنت ABS می توانید مقاله “فیلامنت ABS چیست؟” را مطالعه نمائید.

فیلامنت-ABS

فیلامنت CARBON FIBER (فیبر کربن)

فیلامنت‌های فیبر کربن (CARBON FIBER FILAMENT) از ترکیب الیاف کربنی با مواد دیگر ساخته می‌شوند. انواع مختلفی از فیلامنت‌ها، از جمله PLA، PETG، NYLON و غیره می‌توانند با الیاف کربن ترکیب شده و فیلامنت‌هایی به نام “Carbon Fiber Filled” را تشکیل دهند. وجود الیاف در این نوع فیلامنت‌ها باعث افزایش قابل ملاحظه‌ مقاومت و سختی محصولات پرینت شده می‌شود. همچنین، از مزایای بزرگ فیلامنت فیبر کربن، سبک‌تر شدن محصولات چاپ شده با وجود حفظ استحکام بدنه است.

فیلامنت-فیبرکربن

فیلامنت NYLON (نایلون)

فیلامنت نایلون (NYLON FILAMENT) یکی از محبوب‌ترین فیلامنت‌های موجود در بازار پرینتر های سه بعدی است. ماده سازنده نایلون پلی آمید می باشد. نایلون به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار، اکثرا در تولید قطعات مکانیکی استفاده می شود. از ویژگی های این فیلامنت، ایجاد چسبندگی بالا میان لایه های پرینتر شده و تولید قطعات با جزئیات دقیق تر است. در مقاله “فیلامنت نایلون چیست؟” به طور تخصصی به معرفی، مزایا، کاربردها و … این نوع فیلامنت پرداخته ایم.

فیلامنت-نایلون

پیشنهاد خرید
681XZZ CAFEELEC

بلبرینگ ۶۸۱XZZ

۶۵۰,۰۰۰ ریالمشاهده محصول

فیلامنت FLEX(فلکس)

فیلامنت فلکس (FLEX FILAMENT) یک ترکیب مخصوص از پلیمرها بوده و از الاستومرهای ترموپلاستیک (TPE) ساخته می شوند. ویژگی فوق‌العاده این فیلامنت نسبت به دیگر فیلامنت های موجود، داشتن ویژگی های مواد ترمو پلاستیک و مواد الاستومرها به صورت همزمان است. فیلامنت های فلکس جدا از انعطاف پذیری بالایی که دارند، مقاومت بالایی نیز در برابر سایش و ضربه دارند.
از فیلامنت های رایج فلکس در بازار میتوان به TPC _ TPA _TPU_ و … اشاره کرد.

فیلامنت-فلکس

فیلامنت HIPS

فیلامنت پلی استایرن (HIPS FILAMENT) فوق فشرده یا همان HIPS، عمدتاً به عنوان ماده ساپورت کننده در پرینتر های سه بعدی در کنار ABS استفاده می‌شود.

HIPS به راحتی با حلال شیمیایی دی لیمونن (d-Limonene) واکنش می دهد و به راحتی بدون نیاز به فرایندهایی از قبیل سنباده زدن، بریدن و … می توانید ساپورت را از قطعه خود به راحتی جدا کنید. این ماده ترموپلاستیک دارای ویژگی‌های خاصی است که آن را به انتخاب مناسبی جهت پشتیبانی قطعات پرینت شده توسط فیلامنت ABS تبدیل می‌کند.

فیلامنت-HIPS

فیلامنت PVA

پلی وینیل الکل یا همان (PVA FILAMENT) یک فیلامنت پرینتر سه بعدی قابل تجزیه‌پذیر است که به راحتی در آب حل می‌شود. همچنین از نظر چاپ رفتاری نزدیک بهPLA دارد و این باعث می‌شود PVA یک انتخاب مناسب جهت ساپورت قطعات تولیدی توسط PLA باشد. اگرچه استفاده از PVA آسان است، اما هزینه‌های آن ممکن است به دلیل استفاده از آن به عنوان ساپورتر گران باشد.

فیلامنت-PVA

فیلامنت PETG(PET,PETT)

پلی‌اتیلن ترفتالات (PET FILAMENT) یکی از پلاستیک‌های پرمصرف در صنعت و سراسر جهان است. این پلاستیک را به عنوان پلیمری که در تولید بطری‌های آب مورد استفاده قرار می گیرد، شناخته می شود. اما از آن در صنعت پوشاک، لباس و ظروف مواد غذایی نیز استفاده می شود. اگرچه PET “خام” به ندرت در فرآیند چاپ قطعات سه بعدی به کار می‌رود، اما نسخه‌ی تغییر یافته‌ی آن به نام PETG به عنوان یکی از فیلامنت های محبوب در صنعت پرینترهای سه بعدی شناخته می شود.

حرف “G” در PETG مخفف “گلیکول” است. به عنوان یک ماده برای چاپ سه بعدی، PETG طبیعتاً شفاف‌تر، مقاومت بیشتر و آسان‌تر برای چاپ قطعات نسبت به شکل اصلی خود است. به همین دلیل، PETG نسبت به شرایط، مناسب برای افرادی است که فیلامنتی با ویژگی هایی بین ABS و PLA می خواهند. PETG انعطاف‌پذیرتر و مقاومت بیشتری نسبت به PLA و همچنین نسبت به ABS چاپ آسان تری دارد.

فیلانت-PET

فیلامنت PC(Polycarbonate)

پلی‌کربنات (PC FILAMENT)، علاوه بر اینکه یکی از قوی‌ترین فیلامنت‌های موجود در بازار پرینتر های سه بعدی است، این فیلامنت بسیار مقاوم و دارای مقاومت بالا در برابر ضربه‌های فیزیکی و گرما است؛ به طوری که می‌تواند تا دمای ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. همچنین این ماده به طور طبیعی شفاف است که همین ویژگی باعث می شود در موارد تجاری مانند شیشه‌های ضدگلوله، ماسک‌های غواصی و صفحات نمایش الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.

فیلامنت-CP

۵/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *